Pages

Thursday, March 14, 2013

Miten LinkedIn:ssä kurkitaan salaa toisten profiileja

Eräs asiakas kyseli minulta LinkedIn:stä:
Tuleeko vastaanottajalle ilmoitus vain ensimmäisestä profiilikäynnistä? Vai jos käyn tutkimassa jonkun profiilia vaikka useita kertoja päivässä tai päivittäin, näkyykö jokaisesta kerrasta merkintä vastaanottajalla? 
Varsinaisia ilmoituksia profiilin kurkkimisista ei saa, mutta jos on itse kirjautunut LinkedIn:iin, niin saa ilmoituksia siitä, että joku on käynyt kurkkimassa profiilia ja myös sen tiedon, kuinka moni profiilia on viime aikoina (esim. viimeisen parin viikon tai 3 päivän) aikana käynyt katsomassa. En ole koskaan nähnyt useita ilmoituksia samasta ihmisestä, joten luultavasti LinkedIn näyttää vain yhden kurkkimisen x päivän sisällä.

Neuvoin hänelle myös miten itsensä voi piilottaa niin, ettei kurkkimiset näy. Se tapahtuu nimen alta löytyvästä kohdasta Settings ja siitä Select what others see when you've viewed their profile.

Valitse vaihtoehdoista oma nimesi, oma toimialasi tai anonyymi profiili.

Itse tapaan olla somessa mahdollisimman avoin (poikkeuksena yksityiselämäni), joten siksi ihmiset saavat tietää nimeni, kun käyn heidän profiileitaan kurkkimassa. Joku toinen tutkii mieluummin salaa esim. mitä työkaverit tai kilpailijat itsestään kertovat ja ottaa heiltä vinkkejä parannellessaan omaa profiiliaan, esim. asiakkaani oli hyvin tyytyväinen, että oppi piiloutumaan:
Kiitos vastauksesta. Nyt osaan piilottaa itseni asetuksista niin, että minua ei näy, jos käyn kurkkimassa jonkun profiilia. Mutta äsken kyllä menivät kylmät väreet, kun en ole varma, olinko vahingossa taas laittanut itseni näkyväksi. 
Valitse itse, mikä tapa sinulle parhaiten sopii -  tai vaihda asetuksia vaikka tapauskohtaisesti.

3 comments:

  1. Erittäin kätevä toiminnallisuus, kun haluaa salaa kurkkia muiden profiileja. Eikös se menekin myös toisin päin eli jos piilotat itsesi, et näe kun muut käyvät kurkkimassa omaa profiiliasi?

    ReplyDelete
  2. Moi Johanna. LinkedInin asetuksissa "what others see when you have viewed their profile" -kohdassa lukee näin:

    Anonymous profile characteristics such as industry and title
    Note: Selecting this option will disable Profile Stats.

    You will be totally anonymous.
    Note: Selecting this option will disable Profile Stats.

    Tuo profile stats taitaa olla se paikka, jostä pääset katsomaan ketkä on kurkkinut sua? :)

    Itse olen avoimuuden kannalla ja kannustan kaikkia kouluttamiani avoimuuteen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Susanna oikaisusta :). En ole itseäni piilottanut, joten on jäänyt tuo kohta huomaamatta.

      Delete